VIDEO: Nemir – Boj za obstoj

OBJAVIL: Andrej 04 - 07 - 2012

Velenjčan Damir Tadić, bolj poznan kot Nemir, je pred kratkim izdal svoj prvi solo album Boj za obstoj/Nemir zvani Tadija, sedaj pa je posnel tudi spot za prvi singel z albuma. Nemir pa ni novinec na hip hop področju, saj je deloval že v zasedbah Thug Connect, Corpus Delicti in Last One. Na njegovem novem samostojnem albumu so sodelovali znani raparji kot so Mrigo, Ghet, Princip, Mulac, Crni, kot producenti pa Bmd, Mistik, Makhi, ter drugi.

Nemir pravi, da so besedila na njegovem albumu osebna, se pravi črpa iz svojih lastnih izkušenj, kot tudi družbenokritična, saj podaja svoje mnenje, brez dlake na jeziku in brez kompromisov. Na albumu je zajeta hip-hop kultura v celoti, ki se prepleta z različnimi stili, kjer lahko slišimo razne dodatke kot so scratchi, ki so v današnjem času redkost, tako da ne gre za nek komercialen izdelek, ampak pravi polnokrven hip-hop, ki ga bo vesel vsak ljubitelj tovrstne glasbe.

Nemirjev življenjski moto je da, če želiš nekaj doseči v svojem življenju, živeti svoje sanje, ni lahkih poti, ampak je vse trdi boj do cilja, zato tudi v spotu Boj za obstoj, na simboličen način prikazuje ta osebni boj, kot pravi boj borca, ki iz nekega težkega socialnega okolja, gre skozi težke preizkušnje in treninge, na poti do uspeha. Filmsko obarvan spot sta režirala Robert Hedzet in Črt Erjavec iz produkcijske hiše Fame Flame Pictures. Navdih za scenarij sta dobila v borbenih filmih s konca 90ih let. Glavno vlogo borca je odlično odigral profesionalni MMA borec Luka Čož, njegovega težkega nasprotnika v spotu pa je igral MMA borec Grega Smole. Ker v spotu ni manjkalo zahtevnih specialnih efektov od brazgotin, podpludb, prask in ran je za to poskrbela izkušena maskerka Petra Frӧhlich.

V pripravi pa je že scenarij tudi za naslednji Nemirjev spot, ki ga lahko pričakujemo v začetku jeseni. Nemirja boste lahko v juliju imeli možnost videti in slišati na znanem velikem hrvaškem festivalu Fresh Island, kjer bosta nastopala tudi Nas (ZDA) in dobro znana Eve (ZDA). Do takrat bo Nemir koncertiral po festivalih in klubih po Sloveniji.

Za besedilo KLIK.

Ti je spot všeč? Lajkaj ga in deli z drugimi.

Komentiraj