Manj kot pol leta po izidu prvega albuma z naslovom Iz prve roke nam Manca Špik že predstavlja svoj naslednji adut. Istoimensko pesem, nastalo v “ustvarjalni kuhinji” glasbenega tandema Matjaža (glasba) in Urše Vlašič (besedilo) mnogi Mančini poslušalci označujejo za najboljšo pesem iz plošče. Povsem logično je, da je Manca za pesem z zelo močnim besedilom posnela tudi videospot in tako na najboljši možni način pospremila njeno samostojno pot kot radijski singel.

“Besedilo in atmosfera pesmi sta se tokrat spojila popolno”, je Manca ocenila rezultat ponovnega sodelovanja s kreativno filmsko ekipo Mediaspot, na čelu z režiserjem Perico Rai. “V spotu smo večino zunanjih kadrov posneli v dežju… in ravno s posnetki dežnih kapljic ujeli nekaj čudovitih trenutkov. Bilo je naporno, a vredno vsake sekunde.” Mančina nova pesem govori o drugi plati ljubezni. Tisti, ki boli. Včasih še bolj, ko se dva že razideta. “To pesem sem močno čutila odkar mi je Matjaž Vlašič posredoval prvi demo posnetek. Tokrat sem se odločila, da bom glavno vlogo v zgodbi o dekletu, ki v trenutni zvezi s svojim fantom trpi, zato ga zapusti, odigrala kar sama.” Mančin soigralec v spotu pa je priznani model in maneken Samuel Paljk, ki si kruh služi v tujini.

Manca je za snemanje spota potrebovala kar precej poguma, saj so vse “mokre prizore” posneli sredi Stare Ljubljane, obkroženi s številnimi radovedneži. “Vreme nam je stalno nagajalo in ko smo snemali prizore v hotelu, je zunaj lilo kot iz škafa. Ko pa smo prihiteli ven, da bi ujeli dober kader, je že prenehalo deževati, tako da so me za najbolj učinkovite prizore naliva, morali polivati z vodo. Najbrž so mimoidoči mislili, da se mi je zmešalo, ko sem hodila po ulici mokra kot cucek, ali ko so me iz oken polivali z vodo iz več strani hkrati, ha-ha.” To pa še zdaleč ni zadnji Mančin videospot v tem letu. “Pesmi iz moje plošče kar kličejo po ekranizaciji. Pri snemanju plošče smo velik poudarek dali predvsem besedilom in sedaj se nam to obrestuje. Še v tem letu bom posnela vsaj še en videospot in to za pesem, za katero osebno menim, da ima najbolj močno besedilo na plošči. To bo moj deseti spot v karieri, zato si želim, da bi bil nekaj posebnega.”

Za besedilo KLIK.

Ti je spot všeč? Lajkaj ga in deli z drugimi.

Komentiraj