Foto: Ken McKay / Rex Feature

Little Mix so v finalni oddaji britanskega X Factorja z malo manj kot šestimi odstotki razlike v glasovih premagale drugouvrščenega Marcusa Collinsa. Dekleta so se z zmago zapisala v zgodovino, saj so postala prva skupina, ki je kadarkoli zmagala v britanski različici tega šova.

Najbolj zanimivo je dejstvo, da se Jesy, Jade, Perrie in Leigh-Anne pred oddajo sploh niso poznale in so se na tekmovanje prijavile kot solistke. Sodniki niso bili prepričani v njihov uspeh v vlogi solo izvajalk in so jih zato porazdelili v skupine, ki pa se v prvotni obliki niso obnesle. Tulisa Contostavlos (N-Dubz) je kot mentorica skupin naredila končno selekcijo ter jih združila v štiričlansko zasedbo, kot jo poznamo danes.

Pod mentorstvom Tulise so Little Mix navduševale že od samega začetka. Dekleta so prejela veliko pohval predvsem na podlagi marljivosti, unikatnosti ter modernega in zabavnega nastopa. Sodniki so med drugim tudi večkrat izpostavili, da je na glasbenem tržišču še nezapolnjena niša, ki bi jo punce zlahka zapolnile.

Little Mix so po končani oddaji izdale svoj prvi singel in sicer gre za priredbo pesmi Cannonball, ki jo v originalu izvaja Damien Rice. Skladbi lahko prisluhnete na tej povezavi, v spodnjem predvajalniku pa si lahko pogledate kako je potekala razglasitev zmagovalca.

Ti je novica všeč? Lajkaj jo in deli z drugimi.

Komentiraj