Simon Rosc – Eno Šanso Mi Dej

OBJAVIL: Andrej 22 - 11 - 2011

Simon je svojo pevsko pot pričel z nastopom v oddaji Slovenija ima talent 2011 in požel val navdušenja nad njegovim talentom. Po polfinalni oddaji je prejel številne ponudbe za sodelovanje in sprejel ponudbo glasbenega producenta Zvoneta Hranjca, katerega plod je pesem Eno šanso mi dej.

K nastajanju skladbe je pristopil tudi Igor Pirkovič, ki je zanjo prispeval besedilo. Pesem govori o fantu, ki si močno želi, da mu dekle, ki mu je všeč da priložnost, da se bolje spoznata – zaljubita.

Svoj glasbeni talent pa je Simon gradil že pred oddajo Slovenija ima talent. Zaključil je nižjo glasbeno šolo, kjer se je učil igranja harmonike, ki pa je ni nikoli maral in sedaj že nekaj let leži v kotu. Drži pa, da je v glasbeni šoli pridobil veliko uporabnega znanja, ki ga lahko sedaj uporabi pri svojem pevskem udejstvovanju.

Le nekaj mesecev pred oddajo Slovenija ima talent pa se je odločil, da je dovolj petja za zaklenjenimi vrati in da se želi pevsko malo izpopolniti. Šel je na ure solopetja k Nataši Nahtigal, ki je glavni ‘krivec’, da se je Simon prijavil na talente. Prav ona je tista, ki je v njem prva prepoznala potencial in ga pripravila za nastope v oddajah.

Simon sicer najraje prepeva balade, a mu niso tuji tudi hitrejši ritmi, kot je njegova prva skladba. Ne želi se opredeliti kot pevec zgolj enega žanra glasbe, saj mu je všeč vsa glasba in si brez nje ne predstavlja življenja.

Ti je komad všeč? Lajkaj ga in deli z drugimi.

Komentiraj