Za dodatno dviganje temperature v še tako vročem avgustu so na glasbeni sceni poskrbeli pri Billboardu, kjer sta se v preteklem tednu v 51-letno zgodovino tedenske lestvice najbolj vročih pesmi, Hot 100, zapisala kar dva nova rekorda. Za prvega je zaslužna skupina Black Eyed Peas, ki je že 20 tednov zaporedoma prisotna na samem vrhu lestvice, drugega pa si lasti Jason Mraz, ki je s skladbo I’m Yours že 70. teden zaporedoma uvrščen med Vročih 100.

Po 12 tednih vladanja skladbe Boom Boom Pow, vodilnega singla z albuma The E.N.D., je osmi zaporedni teden uvrstitve skladbe I Gotta Feeling na prvo mesto Billboardove lestvice zadostoval, da je skupina Black Eyed Peas postavila nov rekord.

Black Eyed Peas so tako s prestola spodrinili 19-tedensko uvrstitev, ki jo je leta 2004 dosegel Usher s skladbama Yeah! in Burn.

Obenem je v istem tednu Jason Mraz podrl še dlje časa trajajoči rekord. S 70. tednom obstanka na lestvici je izpodrinil LeAnn Rimes, ki se je na njen obdržala 69 tednov s skladbo How Do I Live, ki je bila zadnjič na lestvici oktobra 1998.

Zapis med rekordne uvrstitve je bil tako za Black Eyed Peas kot za Jasona Mraza nepričakovan. Will.i.am, član zasedbe Black Eyed Peas, je Billboardu zaupal, da skladba Boom Boom Pow ni bila mišljena kot radijski hit. Še zanimivejši pa je uspeh komada I Gotta Feeling, ki je nastal kot freestyle na žuru znanega DJ-a Davida Guette. Tudi Jason Mraz trdi, da je šele nedavno opazil približevanje postavljenemu rekordu. Dejal je, da od skladbe I’m Yours ni pričakoval veliko, vendar se je motil  je priznal Mraz, ki ne ve razložiti kaj se skriva v ozadju uspeha pesmi. »Če bi vedel, bi jih več napisal« je dodal.

MaDe


Komentiraj