Najbolj nevarna je Jessica Biel

OBJAVIL: Andrej 25 - 08 - 2009

Igralka Jessica Biel je bila razglašena za najbolj nevarno znano osebnost. V virtualnem svetu, seveda. Po poročanju družbe za internetno varnost McAfee je namreč igralka na seznamu osebnosti, ki jih je najbolj nevarno iskati prek interneta, prehitela celo Brada Pitta.

Za oboževalce, ki na svetovnem spletu iščejo znano igralko, je tako že vsak peti zadetek lahko nevaren, saj vodi do povezave, ki skriva viruse, spam ali druge spletne grožnje. Kot pravi predstavnik McAfee-ja se spletni kriminal pogosto poslužuje najbolj iskanih imen zvezdnikov za hitro razširjanje škodljive programske opreme. Iskanje kombinacij kot so npr. »Beyoncé melodija« ali »Jennifer Aniston ohranjevalniki zaslona« poda tudi do polovice zadetkov, ki lahko ob kliku nanje sprožijo nezaželene spremembe v vašem računalniku.

Poleg Jessice Biel, Brad Pitta, Beyoncé in Jennifer Aniston, se na seznamu »nevarnih« pojavijo tudi Miley Cyrus, Ashley Tisdale, Lindsay Lohan, Megan Fox, Angelina Jolie, Tom Brady in Gisele Bundchen.

Torej, ko boste naslednjič Googlali za najnovejšimi novicami iz sveta slavnih pazite, da viru povezave dejansko zaupate (In, ja, Spotlightu lahko vedno zaupate! ;)). V teoriji še tako nedolžno iskanje po svetovnem spletu lahko z enim samim klikom povzroči veliko škode. Pa naj se napis brezplačni prenos ekskluzivnih vsebin sliši še tako mikavno.

MaDe

[vir: Reuters]


Komentiraj