Foto: Žiga Intihar

Žur z razlogom je letos privabil več kot 20.000 mladih, ki so se na zadnjo avgustovsko soboto več kot sedem ur zabavali skupaj z Umekom v ljubljanskem parku Tivoli. Vendar zabava ni vse. Med mladimi zelo prepoznaven in priljubljen dogodek povezuje mlade, zato bodo tudi letos zbrana sredstva namenjena prav njim. S to razliko, da so prejemnika sredstev letos prvič izglasovali mladi sami. Izbrali so projekt Služba me-ne išče.

Na prvi razpis Žura z razlogom Mladi za mlade” se je prijavilo kar 79 projektov nevladnih organizacij. Strokovna komisija v sestavi dr. Miran Lavrič, dr. Eva Boštjančič, Denis Oštir in Tamara Valenčič je med prijavljenimi projekti izbrala tri projekte. Za glasove so se tako potegovali projekti “Služba me-ne išče“, “Sklad za ideje mladih” in “Šola zdravega odraščanja“. Največ glasov (50,148 odstotkov) je dobil projekt “‘Služba me-ne išče“, ki ga je prijavil zavod Nefiks.

“Odzivi mladih kažejo, da Žur z razlogom skozi vsa leta izpolnjuje svoj namen, in sicer dvig zavesti o zbiranju sredstev v podporo programom ali projektom za mlade. Zato menimo, da je čas zrel za to, da lahko damo mladim možnost glasovanja in izbire za tisti projekt, kateremu želijo nameniti sredstva, zbrana na Žuru z razlogom,” je ob dogodku dejala Eva Aljančič, direktorica marketinga v Si.mobilu in marketinška direktorica leta. “Iskrene čestitke zavodu Nefiks. Izbira mladih pa kaže na to, da je možnost zaposlitve zagotovo tema, ki mlade skrbi.”

Foto: Žiga Intihar

Namen projekta “Služba me-ne išče” je prek klubov pomagati mladim pri iskanju zaposlitve, in sicer z izkušnjami, znanjem in družbeno mrežo starejših. V posameznem klubu bo sodelovalo do deset mladih iz različnih izobraževalnih oziroma študijskih smeri. Posamezni klub se bo povezal z dvema upokojenima kadrovikoma ali nekdaj zaposlenima na vodilnih položajih. Njuna vloga bo motivacija, svetovanje mladim in pomoč pri povezovanju z ljudmi, ki bi lahko bili potencialni zaposlovalci. Klubi bodo potekali v večjih slovenskih mestih v v Ljubljani, Mariboru, Kopru, Novi Gorici in Celju.

“Na Zavodu Nefiks smo zmage zelo veseli, saj to pomeni, da bomo lahko mladim s pomočjo zbranih sredstev 11. Žura z razlogom, dejansko olajšali pot do zaposlitev. Nefiks je uspel zaradi aktualne ideje in močne podpore svojih prostovoljcev tutorjev in podpornikov. Vsem, ki ste glasovali za nas, se lepo zahvaljujemo in vas vabimo, da se na portalu nefiks.si prijavite v klube. Še naprej se bomo trudili za zaposlitveno pismenost in priznavanje neformalno pridobljenih kompetenc, ki mladim lahko koristijo na trgu dela. Zahvalili pa bi se tudi Si.mobilu, ki je organiziral razpis Mladi za mlade in nevladnim organizacijam omogočil, da se pokažemo in predstavimo svoje aktivnosti na področju mladih širši javnosti,” je ob prejemu čeka vidno zadovoljna izjavila Alenka Blazinšek, vodja projekta Nefiks.

Si.mobil se za pomoč pri promociji in izvedbi dogodka zahvaljuje partnerjem Europlakat, POP TV, Radio Antena, Kolosej, TV3, Videotop, Fini oglasi, Mediabus, Gem, Adria Media, bolha.com, Žurnal, Eclipse print, Gama, Burn, Drogart ter številnim drugim spletnim partnerjem, ki podpirajo naša prizadevanja za pomoč mladim.

Posebna zahvala tudi vsem agencijam: Futuristični marketing, Sonce.net, Zenith Optimedia, Futura PR in Multipraktik kolektiv.


Komentiraj