Foto: officialduncanjames.co.uk

Živimo v modernem svetu. Pa je resnično temu tako? Že tri osnovne besede nam povedo bistvo svetovne skupnosti: rasizem, nestrpnost in ksenofobija.

Tega se dobro zaveda tudi pevec skupine Blue. Nedavno je namreč Duncan James priznal, da je biseksualec.

Svojo spolno usmerjenost je javnosti skrival 8 let, če se na tej točki vrnemo na začetek članka in razložimo zakaj, pridemo do zaključka, da se je bal; bal se je zavračanja, kar je tudi sam priznal. Prav tako se je bal za prihodnost svojega sina, kateremu je želel poleg življenja v ločeni družini prizanesti bolečine nesprejemanja sošolcev.

Sedaj, ko je končno prišel z besedo na dan, je svoja skrivališča in trpljenja pustil v preteklosti ter razprl krila svobodi naproti. Kljub temu, da si je s tem nakopal nekaj novih sovražnikov, je spoznal resnične prijatelje, ki so njegovo iskrenost podprli in ga zaradi tega še bolj ljubili.

Strah je skrival celo pred najbližjimi kot npr. lastno materjo, ki pa je njegovo drugačnost sprejela kot del svojega sina. Materinski objem mu je tudi dal zagon za javno priznanje.

Bodimo torej odprti, sprejmimo sebe in svoje prijatelje take kot so, da bomo svet zares lahko predstavili v luči demokracije. Vsaka oseba je edinstvena in različnost je naša spremljevalka, kar ustvarja mavričen svet, vse kar potrebujemo je le še občutek svobodne ljubezni.

T.B.


1 komentar

  1. cristiano says:

    ja to je res mogu imet jajca da je priznal kej takega javno. konc koncu usak ki ga ima rad ga bo sprejel takega kot je, neglede na njegovo ˝drugačnost˝. Dober članek

Komentiraj