“The Voice” ima Javier Colon

OBJAVIL: Andrej 30 - 06 - 2011

Foto: nbc.com

Ameriška televizijska hiša NBC je v preteklih dveh mesecih predvajala revolucionarno platformo iskanja glasbenih talentov The Voice. Oddaja je licenčna različica nizozemskega šova The Voice of Holland. Glavna prednost oddaje je v tem, da so vse avdicije slepe in žirija ne vidi tekmovalcev. Prav tako so vsi tekmovalci talentirani pevci, ki žal niso doživeli velikega preboja na glasbeno sceno. Ravno zaradi takega načina izvedbe ni nobenega norčevanja iz netalentiranih nastopajočih, po katerem slovijo podobni televizijski šovi.

V finalu, kjer so se vsi nastopajoči predstavili z avtorskimi skladbami, so tekmovali Javier Colon, Dia Frampton, Beverly McClellan in Vicci Martinez. Vsakega posameznika so zastopali t.i. trenerji ter člani žirije Adam Levine, Cee Lo Green, Christina Aguilera in Blake Shelton. Pod okriljem Adama Levina, vokalista zasedbe Marroon 5, je bil za velikega zmagovalca prve sezone okronan Javier Colon. Javier je le za dva procenta razlike v glasovih premagal sotekmovalko Dio Frampton.

Zmagovalec je prejel ček v vrednosti 100.000$ ter glasbeno pogodbo z založbo Universal Republic. Prisluhnite Javierjevi zmagovalni avtorski skladbi z naslovom Stitch By Stitch ter se sami prepričajte o njegovih neverjetnih vokalnih sposobnostih, ki so očarale mnoge.

Ti je novica všeč? Lajkaj jo in deli z drugimi.

Komentiraj